Het antennekind

Je zult maar hooggevoelig zijn en dan ook nog intuïtief. Je krijgt alles mee uit de omgeving, niet alleen temperatuur, geuren, licht en geluid, maar ook stemmingen en emoties. Van mensen, dieren en dingen die toevallig in je directe nabijheid zijn, maar ook van degenen met wie je een innige (familie-) band hebt, of zelfs op maatschappijniveau. Men hoeft je niks wijs te maken, je wéét dat er wat aan de hand is. Je antennes pikken dat alles feilloos op.

Hierdoor is de aanvoer van prikkels bij antennekinderen sky-high.

Dan ben je onbewust ook nog eens super-zuinig op al deze gewaarwordingen. Je verwerkt de binnengekomen informatie op een intense manier, alles wordt doorvoeld en beleefd. Je plakt alle afzonderlijke indrukken aan elkaar totdat het één groot logisch ‘plaatje’ vormt. De opgevangen emoties en stemmingen neem je onbewust naadloos over en dit voelt dan direct als emotie van jezelf. Zonder aanwijsbare reden kun jij je opeens opgejaagd voelen. Of verdrietig. Of boos.

Geen wonder dat bij antennekinderen de spreekwoordelijke emmer nogal eens over loopt. Dat je de hele dag met van alles en nog wat loopt te friemelen en wel móet bewegen om alle indrukken die zo hard binnenkomen een plekje te kunnen geven. Of dat je je op school kunt beheersen, maar thuis ‘ontploft’ omdat je hoofd nog té vol zit van de hele dag in die volle klas. Dat je ruzie maakt met alles en iedereen omdat je zelf eigenlijk ook niet begrijpt waarom je nou zo boos bent. Of dat je urenlang alleen op je kamer gaat zitten frutten met niks, omdat je er niks meer bij kunt hebben.

Als ouder kun je vaak met je handen in het haar zitten, omdat je de juiste snaar bij je kind niet meer weet te raken. Niets van wat je zegt of doet lijkt ook maar enig effect te hebben.

De Blauwe School is speciaal gericht op antennekinderen en de rest van het gezin. Ze biedt begeleiding en coaching van antennekinderen en de gezinnen waarin ze leven. Omdat ook antennekinderen gewoon zichzelf willen kunnen zijn.

Heb je vragen over wat ik doe?

Neem dan zeker even contact met mij op om te kijken hoe ik je verder kan helpen!