Vandaag is de zomervakantie hier in het zuiden van het land toch echt voorbij. Ook je antennekind zit weer in de klas. Waarschijnlijk in een volgende groep, in een ander lokaal, bij een andere meester of juf, met andere boeken, schriften, werkboeken, een ander lesrooster, een andere groepsindeling, andere gymtijden, andere biebtijden, anders geformuleerde regels, misschien zelfs andere kinderen in de groep. Dat zijn heel veel nieuwe indrukken in één keer.

Je antennekind zal zijn uiterste best doen om alles in één keer goed te doen, om aan ieders verwachtingen te voldoen. Hij past zich aan iedere situatie zo goed mogelijk aan, om maar op te gaan in de groep en niet op te vallen.
Geen wonder dat een antennekind de eerste dagen in dit nieuwe schooljaar helemaal op zal zijn, aan het einde van een schooldag.

Rust en tijd voor zichzelf zijn dan de sleutelwoorden.
Je antennekind zal ‘de ander’ voor laten gaan, hij heeft jou nodig om voor hem op de rem te gaan staan.

Afspreken met een vriendje? Liever nu even niet.
Naar de BSO? Soms kan het niet anders, maar liever nu even niet.
Ook de trainingen/bijeenkomsten van voetbal/ hockey/ zwemles/ volley/ scouting enz. nog bezoeken? Stel dat even een weekje of zo uit.

Uiteraard vertel je de nieuwe juf of meester over deze prachtige eigenschap van je antennekind, zodat de juf of meester er rekening mee kan houden. Samen zorgen jullie voor een super schooljaar waar je antennekind net zo mag stralen als zijn klasgenootjes.